BejelentésVÁLÁSI, GAZDASÁGI, MUNKAÜGYI MEDIÁCIÓ, EGYEZSÉGKÖZVETÍTÉS, PERMEGELŐZÉS
“A szemet-szemért vakítja meg az egész világot.”

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A mediáció fogalma

A mediáció egy olyan folyamat, amelyben a konfliktus érintettjei közös erőfeszítéssel együtt dolgoznak a probléma olyan megoldásán, mely mindannyiuk számára megfelelő. A folyamatot egy független, pártatlan harmadik fél, a mediátor (közvetítő) irányítja, aki elősegíti a vitában álló felek kölcsönösen elfogadható megegyezését, a lehető legrövidebb időn belül. A mediáció a konfliktusok rendezésének a peres eljárástól eltérő módja. A mediációs eljárás célja, hogy a felek olyan gyakorlatias megoldást találjanak közösen, amely minden érintett fél számára elfogadható, figyelembe veszi az eltérő érdekeket és szükségleteket, így nem kell azzal a kockázattal számolniuk, hogy egy harmadik fél (bíróság ) hozzon egy számukra kedvezőtlen nyertes-vesztes, de kötelező erejű döntést.

A mediáció célja

Megakadályozni a vita, a konfliktus elhúzódását, súlyosbodását, és elősegíteni az érintett felek számára kölcsönösen kielégítő-, gyors megoldás kialakítását egy pártatlan, képzett közvetítő (a mediátor) közbeiktatásával. A mediátor segítségével, illetve a mediációs technikák alkalmazásával sok időt-, pénzt- és energiát spóroluhatunk, illetve elkerülhetjük a megoldás elhúzódásával, vagy akár a peres eljárással kapcsolatos költségeket, nehézségeket.

Miben segít még a mediáció?

A professzionális egyezségközvetítés segít a problémák megfogalmazásában, az érdekek tisztázásában, az indulatok féken tartásában, a kommunikáció kulturált fenntartásában, a perrel járó költségek (ügyvédi költségek, illetékek, utazás, munkából kiesés, betegség stb.) és évekig tartó őrlődés megtakarításában. Segít minden, a vitában érintett fél számára az előnyös megoldások megtalálásában és a problémák diszkrét kezelésében.

Ha családi, válási, gazdasági, üzleti, szomszédsági, elszámolási, társasházi, munkaügyi jogvitája van, keressen Bennünket bizalommal.


Telefon: + 36 30 9841 356

e-mail:info@permegelozes.com   

http://www.permegelozes.com

Youtube: Spórolja meg perköltségét!

http://www.youtube.com/watch?v=PUDbagMSGVw                                                                                                                           Blog: Konfliktuskezelés mediációval

http://www.konfliktuskezeles.blog.hu
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Zicsné Nemes Edina [ 2012-05-14 17:57 ]

Kedves Ildikó.
szeretném segítségét kérni válásommal kapcsolatban.Úgy tűnik nehéz válás lesz.2 éve nem élek a férjemmel,viszont van 3 gyermekünk akiket ő nevel,és csak akkor engedi látnom őket ha hazamegyek.szeretnék elválni tőle,és a gyerekeket is szeretném elhozni néha,amit ő nem enged.a válásba beleegyezik de semmi másba nem ...gyerekek,vagyon...teljesen ki akar semmizni.
Nem tudom hogy működik ez a mediáció,de igénybevenném ha lehetséges.
várom mielöbbi válaszát.

köszönöm
Nemes Edina


Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
Spórolja meg perköltségét!

Spórolja meg perköltségét családi, üzleti, gazdasági és munkaügyi jogvitáiban. www.permegelozes.com


SzavazásIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!